Vernieuwing Adresscan webservice

Adresscan webservice

Naast de bestaande SOAP API bieden wij u vanaf 1 januari 2021 ook een nieuwe REST API aan. Deze nieuwe REST API,

  • bestaat uit meerdere webservices om te zoeken, selecteren en exporteren
  • biedt meerdere functionaliteiten in de toegang tot het Adresscan Dataplatform

De nieuwe REST API biedt u dus veel meer mogelijkheden, maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om gebruik te blijven maken van uw huidige SOAP API. Het nieuwe Adresscan Dataplatform maakt gebruik van een aangepaste beheeromgeving, met daarbij een nieuwe manier van authentiseren.

Dit heeft voor u als klant het gevolg dat er ook een wijziging in de authorisatie (een wijziging in authenticatie aanvraag en een wijziging van het wachtwoord) vereist is om de SOAP webservice van Infofolio ook na 1 januari 2021 te kunnen blijven gebruiken.

Planning

De volgende documentatie/informatie heeft u inmiddels van ons per e-mail ontvangen:

  • Technische documentatie (versie 1.1) voor de migratie van de huidige SOAP webservice naar onze nieuwe IT omgeving. Hierin staat beschreven hoe de nieuwe manier van authentiseren werkt.
  • Inloggegevens om de nieuwe manier van authentiseren te kunnen testen op onze acceptatie-omgeving. Deze acceptatie-omgeving is vanaf 15 november 2020 beschikbaar.
  • Een JSON-bestand met een specifieke Postman Collection die u kunt gebruiken om de nieuwe manier van authentiseren met de SOAP webservice te testen in onze acceptatie-omgeving.
  • Nieuwe inloggegevens en een nieuwe URL (client_id en scope) om te koppelen met de productie-omgeving. Gedurende de maand december (tot uiterlijk 1 januari 2021) heeft u de tijd om over te gaan op de nieuwe productie-omgeving, inclusief de technische documentatie voor de migratie van de hudige SOAP webservice naar de productie-omgeving (de samenvatting van dit document kunt u hieronder downloaden).
  • De technische handleiding en het aanvraagformulier voor de REST API’s.

Wij staan uiteraard voor u klaar om u te begeleiden in dit wijzigingsproces. Heeft u nog vragen?

Neem voor algemene vragen contact op met Thomas de Wilde, Account Manager, via t.dewilde@infofolio.nl of 030-6911010.

Voor technische vragen kunt u contact opnemen met Marco Mantel, manager ICT, via m.mantel@infofolio.nl of 030-6911010.

Downloads

Vernieuwing Adresscan webservice
Een
andere
vraag?
Neem contact met ons op
Pagina delen