Vernieuwing Adresscan Dataplatform

Zoals u eerder in onze nieuwsbrief heeft kunnen lezen, is Infofolio druk bezig het Adresscan Dataplatform te vernieuwen. Met dit nieuwe Adresscan Dataplatform en de daarbij ontwikkelde API, kunnen wij u nog beter ondersteunen bij uw bedrijfsprocessen. Het nieuwe Dataplatform en API is vrijwel gereed en op 1 januari 2021 zullen we daarop over gaan.

Wat verandert er vanaf 1 januari 2021?

Adresscan webservice

Naast de bestaande SOAP API bieden wij u vanaf 1 januari 2021 ook een nieuwe REST API aan. Deze nieuwe REST API,

  • bestaat uit meerdere webservices om te zoeken, selecteren en exporteren
  • biedt meerdere functionaliteiten in de toegang tot het Adresscan Dataplatform

De nieuwe REST API biedt u dus veel meer mogelijkheden, maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om gebruik te blijven maken van uw huidige SOAP API. Het nieuwe Adresscan Dataplatform maakt gebruik van een aangepaste beheeromgeving, met daarbij een nieuwe manier van authentiseren.

Dit heeft voor u als klant het gevolg dat er ook een wijziging in de autorisatie (een wijziging in authenticatie aanvraag en een wijziging van het wachtwoord) vereist is om de SOAP webservice van Infofolio ook na 1 januari 2021 te kunnen blijven gebruiken.

Adresscanner webapplicatie

Dankzij het nieuwe Adresscan Dataplatform met de meer uitgebreide API functionaliteit, zullen wij u ook een geheel vernieuwde en meer uitgebreide Adresscanner 2.0 webapplicatie gaan leveren. Met de vernieuwde Adresscanner zult u naast uw vertrouwde Adresscan rapporten ook allerlei uitgebreide selecties en rapportages kunnen gaan opvragen en exporteren. De nieuwe versie zal vanaf 1 januari 2021 de huidige Adresscanner 1.0 automatisch vervangen. Om toegang te krijgen tot de nieuwe versie zal ook hier een aanpassing in de autorisatie (wijziging wachtwoord) aan uw zijde noodzakelijk zijn.

Tijdspad

Eén dezer dagen ontvangt u als klant meer gedetailleerde informatie over de vernieuwing van het Adresscan Dataplatform en de bijbehorende API. We informeren u hierin over de wijzigingen en de noodzakelijke stappen die gezet moeten worden om onze producten te kunnen blijven gebruiken na 1 januari 2021. Daarnaast zullen wij u via onze website ook informeren over de status van de ontwikkelingen van het nieuwe dataplatform.

Wij staan uiteraard voor u klaar om u te begeleiden in dit wijzigingsproces!

Vragen?

Neem voor vragen contact op met Thomas de Wilde, Account Manager, via t.dewilde@infofolio.nl of 030-6911010.

Vernieuwing Adresscan Dataplatform
Een
andere
vraag?
Neem contact met ons op
Pagina delen