Infofolio Academy

Data Science, een tamelijk nieuw begrip. Weten wat het is en hoe je het in de praktijk kunt gebruiken? Onze collega’s Kevin en Walter leggen graag uit wat het is, en maken hierbij ook de koppeling naar Data Science in de dagelijkse verzekeringspraktijk.

22 november jl. stonden onze collega’s Kevin en Walter weer voor  een groep RMiA’s en RGA’s om de opleiding Data Science for Dummies te geven. In deze cursus worden de deelnemers meegenomen in wat Data Science is om vervolgens een koppeling te maken naar de eigen praktijk.

Kevin begon met de theorie omtrent Data Science, waarbij een aantal leuke voorbeelden voorbij komen. Zo had hij een leuk voorbeeld over de data die uit een datingsite is gekomen. Mannen beoordelen vrouwen namelijk over het algemeen als een stuk aantrekkelijker dan andersom. De vraag is natuurlijk of dat komt omdat vrouwen kritischer zijn, of dat er een andere reden aan ten grondslag ligt.

Daarna pakte Walter het stokje over om de koppeling naar de praktijk te maken. Want data in je bezit hebben is 1 ding, maar het goed inzetten in de dagelijkse praktijk is wat anders. Na wat informatie werden de deelnemers uitgedaagd met elkaar in discussie te gaan over diverse onderwerpen. Ethiek was hier een mooi voorbeeld van, want tot hoe ver zou data mogen rijken in bijvoorbeeld het beoordelen van jouw potentiële klant?

Tot slot werden er ook discussies gevoerd over Data Science in de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Zo kwam er ook een mooi voorbeeld ter tafel van hoe Data Science helpt bij het opsporen van fraudedossiers.

Mocht je ook meer willen weten over wat Data Science is en hoe je dit in de praktijk kunt gebruiken? Dan hebben we goed nieuws!

Naast het inschrijven via de SAR, kun je bij ons ook terecht voor een in-company cursus!

Neem hiervoor contact op met Walter de Groot (w.degroot@infofolio.nl)

Pagina delen