Basis van het VvE Dataplatform en de API beschikbaar!

In onze vorige nieuwsbrief las u al dat de ontwikkeling van het VvE Dataplatform in volle gang is. Nu kunnen we u melden dat de basis van het VvE Dataplatform en de API beschikbaar zijn!

In het VvE Dataplatform zijn de adressen en basiskenmerken van vrijwel alle VvE-complexen in Nederland, inclusief de daartoe behorende componenten op een uniforme en gestructureerde manier vastgelegd en voorzien van een unieke ID. De beschikbaarheid van goede data per VvE-complex zal de vaststelling van bouwkundige vervangings- en onderhoudskosten, het risico op en preventie van schade en de daarmee samenhangende kosten en premiestelling scherper en eenvoudiger maken.

Infofolio maakt het VvE Dataplatform toegankelijk via een VvE API. De API bestaat uit meerdere webservices, die belanghebbende partijen en aanbieders van data, diensten en applicaties kunnen gebruiken en inbouwen in hun systemen en processen.

De eerste API onderdelen ‘zoeken’ en ‘opvragen’ zijn nu beschikbaar en daarmee is vanaf nu mogelijk om de Adresscan VvE Basis op te vragen aan de hand van verschillende zoekingangen. VvE Basis is een dataset die bestaat uit een unieke VvE ID, KvK naam, KvK nummer, perceelnummer, alle individuele adressen inclusief gebruiksfuncties, en de totale aantallen adresseerbare objecten, woningen, bedrijven en overige functies binnen het VvE complex. Later dit jaar komt ook de Adresscanner VvE webapplicatie beschikbaar waarmee u deze informatie in kant-en-klare rapportvorm kunt opvragen. Daarnaast komen dan ook aanvullende API onderdelen beschikbaar waarmee meer uitgebreide VvE complex informatie kan worden opgevraagd, inclusief detail- en mutatiegegevens over alle individuele objecten binnen het VvE complex.  

Op dit moment worden de eerste pilots met afnemers gestart en zijn we in gesprek met systeemhuizen om de VvE API in te bouwen en te testen.

Wilt u meer informatie over het VvE Dataplatform of bent u geïnteresseerd om zelf ook de VvE datasets en API’s te gaan gebruiken? Neem dan contact op met Arnold Steinfort, via a.steinfort@infofolio.nl of 030-6911010.

Basis van het VvE Dataplatform en de API beschikbaar!
Een
andere
vraag?
Neem contact met ons op
Pagina delen