InfoFacts uit de landelijke Adresscan database

De landelijke Adresscan database van Infofolio bevat de herbouwwaarden, inboedelwaarden en actuele en feitelijke opstalkenmerken van ruim 9 miljoen woningen in Nederland. Via de Adresscan webservice, Adresscanner webapplicatie en de Adresscan 360 managementmonitor heeft u direct toegang tot deze meest recente opstal- en inboedelgegevens van elke woning in Nederland.

Met het analyseren van al deze data kunnen we ook veel informatie verzamelen en vragen beantwoorden. We noemen deze de InfoFacts. Bijvoorbeeld, zijn er regionale verschillen in de gemiddelde herbouwwaarde? Onderstaande grafiek beantwoordt deze vraag.

De gemiddelde herbouwaarde in de verschillende provincies in Nederland verschilt. In Zuid-Holland hebben de woningen de laagste gemiddelde herbouwwaarde en in Noord-Brabant de hoogste gemiddelde herbouwwaarde. Ook zien we dat de gemiddelde herbouwwaarde vanaf 2016 jaarlijks toeneemt in elke provincie. De herbouwwaarde wordt mede bepaald door het type opstal. Daarom is de verdeling van het type woning binnen de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant in beeld gebracht.

Deze twee diagrammen doen vermoeden dat de verschillen in gemiddelde herbouwwaarde tussen de provincies wellicht mede worden veroorzaakt door verschillen in de woningvoorraad (verschillende type woningen).

Pagina delen