Schrijf u nu in voor de post-HBO opleiding Informed Data-driven insurance!

Met data-awareness naar bewuste besluitvorming in de verzekeringsbranche

Dat de verzekeringsbranche steeds meer gebruikmaakt van data is bekend. Minder bekend is op welke manieren data verkregen wordt en wat de invloed daarvan is op huidige en toekomstige acceptatie-, schaderegelings- en marketingprocessen.

Infofolio wil deze actuele en relevante kennis toegankelijk maken voor en delen met de professionals in de verzekeringsbranche. Daarom zijn wij recent een samenwerking aangegaan met dé opleider voor professionals binnen de financiële sector: NIBE-SVV. Zij verzorgen door heel Nederland trainingen en opleidingen voor mensen die werkzaam zijn bij banken, verzekeraars en effectenbedrijven. De unieke, praktijkgerichte aanpak van NIBE-SVV sluit naadloos aan op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor succes in de financiële wereld.

De post-HBO opleiding Informed Data-driven insurance biedt u de basis voor het ontwikkelen en uitvoeren van een succesvolle data-strategie. U verdiept zich in risico's, marktkansen en -ontwikkelingen. Daarnaast raakt u bewust van de mogelijkheden van data in relatie tot de wet- en regelgeving en het menselijk gedrag. Zo maakt u ook met uw verzekeringsbedrijf gebruik van ‘Informed Data-driven Insurance’ waar zowel u als de klant de vruchten van plukt.

Samen met NIBE-SVV zet Infofolio deze post-HBO opleiding Informed Data-driven Insurance in de markt.

Over de opleiding

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor de manager die op basis van data beslissingen neemt en beleid maakt in de verzekeringsbranche. U werkt bijvoorbeeld als informatie- en innovatiemanager, beleidsmaker, productontwikkelaar, compliance officer, compliance medewerker werkzaam bij een verzekeraar, adviesbedrijf of volmachtbedrijf. Ook als u in uw functie te maken heeft met data science en -analyse en u dit gebruikt bij het nemen van beslissingen is deze opleiding interessant voor u.

Doel en opzet

Samen met andere deelnemers ontdekt u op interactieve wijze wat het gebruik van data betekent voor de strategie van uw organisatie. Ook leert u hoe u de datastrategie kunt toepassen in de bedrijfsvoering. Zo maakt u een vertaalslag van de abstracte begrippen informed data-driven, big data en artificial intelligence naar concrete besluitvormingstoepassingen in uw eigen praktijk. Uiteraard houdt u daarbij rekening met de kaders van de wet- en regelgeving, data en het menselijk vermogen. Na afloop van deze opleiding kunt u verbanden leggen tussen landelijke initiatieven en uw eigen praktijk en heeft u een basis voor een succesvolle doorontwikkeling van ‘informed data-driven insurance’ binnen uw eigen organisatie.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Schrijf u direct in

Heeft u nog vragen over deze opleiding? Neem contact op met Walter de Groot, via 030 6911010 of w.degroot@infofolio.nl

Pagina delen