Samenwerking Infofolio en ANVA vereenvoudigt offerteproces

ZEIST / AMERSFOORT, 4 maart 2019 - De Adresscan webservice van Infofolio is vanaf nu geïntegreerd in de software van ANVA. ANVA Rules is de eerste oplossing van ANVA die gebruikmaakt van deze integratie. Hierdoor zijn de noodzakelijke premiebepalende kenmerken, waaronder herbouw- en inboedelwaarden uit de Adresscan webservice met één druk op de knop beschikbaar. Deze gegevens worden gebruikt voor het offreren, vergelijken en accepteren van verzekeringsproducten. In de toekomst gaan ook andere ANVA functionaliteiten gebruik maken van de koppeling met Infofolio voor bijvoorbeeld prolongatie.

Infofolio biedt actuele en betrouwbare herbouw- en inboedelwaarden van alle woningen in Nederland. De Adresscan webservice levert deze waarden inclusief opstalkenmerken op individueel adresniveau. In de verzekeringsbranche worden de diensten van Infofolio breed toegepast als ondersteuning bij het offreren, vergelijken en accepteren van verzekeringsoffertes en polissen. ANVA’s oplossing voor acceptatie en premieberekening, ANVA Rules ondersteunt hetzelfde proces. “Flexibiliteit, snelheid en optimale procesondersteuning zijn belangrijke kenmerken van ANVA Rules. Zo min mogelijk dubbele invoer en automatiseren wat automatisch kan. Daar streven we naar”, zegt ANVA’s partnermanager Ronald Rongen. “De integratie van de Adresscan webservice was daarom een hele logische stap. Het verrijkt onze applicatie en biedt de gebruiker het gewenste gemak tijdens het offerteproces.”

Tijdswinst en gemak

De eerste gezamenlijke klanten maken al gebruik van de Adresscan webservice in ANVA Rules. Der Kinderen uit het Zuid-Limburgse Hulsberg is één van die gebruikers. “De integratie met ANVA Rules levert ons vooral veel tijdswinst en gemak op”, vertelt Roel der Kinderen. “Voorheen moesten we een rapport opvragen met de premiebepalende kenmerken via een aparte portal. Nu gaat dat volledig geautomatiseerd via één druk op de knop in ANVA Rules. We hebben er geen omkijken naar”.

Portefeuille analyse en managementrapportage

Naast de Adresscan webservice die in ANVA Rules wordt gebruikt, biedt ANVA de ‘Adresscan 360 Export’. De functie is in het voorjaar van 2019 beschikbaar binnen ANVA’s Backoffice. Hiermee kan de ANVA gebruiker met één druk op de knop een exportbestand maken van zijn polisadministratie. Dit bestand wordt in de Adresscan 360 managementmonitor ingelezen voor geavanceerde portefeuille analyse en actuele managementrapportage. “Met de Adresscan 360 Export kan de gebruiker eenvoudig en snel de Adresscan 360 managementmonitor vullen met zijn eigen relevante portefeuilledata“, aldus Walter de Groot, Manager Sales & Marketing bij Infofolio. “De Adresscan 360 managementmonitor is een online dashboard waarin de gebruiker in één oogopslag direct ziet hoe zijn portefeuille ervoor staat (resultaat), welke risico’s zijn portefeuille bevat en hoe zijn klantengroep is samengesteld. Vervolgens kunnen aan de hand van selecties van object- en klantkenmerken verdere analyses worden uitgevoerd en hier gericht acties op ondernomen worden.”
 

Pagina delen