Wat is de herbouwwaarde van een huis?

De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om jouw woning en eventuele bijgebouwen zoals een schuur, opnieuw op te bouwen in dezelfde staat. Rekening houdend met de actuele bouwvereisten.

Deze waarde is de basis van jouw opstalverzekering en is bepalend voor de hoogte van je maandelijkse premie.

Met de juiste en meest actuele gegevens van jouw woning kan een verzekeraar garantie bieden tegen onderverzekering. Dus mochten de kosten om je huis opnieuw op te bouwen onverwachts hoger uitvallen, dan word jij in ieder geval volledig gedekt.

Maar hoe wordt die waarde nou berekend?

Daar zijn verschillende manieren voor.

Het kan namelijk door de huiseigenaar zelf een grote en onbekende hoeveelheid gegevens in te laten vullen. Denk hierbij aan de inhoud van je huis in kubieke meters, welke isolatie je hebt, hoe je fundering in elkaar steekt, het type gevel, de afwerking en nog een heleboel andere zaken die je waarschijnlijk zelf niet zo paraat hebt.

Deze manier werd voorheen veelvuldig gebruikt, tot de verbazing van onze oprichters.

Want hoe kun je de huiseigenaar nou belasten met al deze moeilijke vragen en de verantwoordelijkheid geven om deze belangrijke gegevens naar waarheid in te vullen – als het er zoveel zijn en er zoveel onduidelijkheid is?

Uit deze verbazing is Infofolio geboren.

Wij bundelen niet alleen alle relevante data van woningen, maar berekenen ook diverse waardes – zoals de herbouwwaarde – aan de hand van econometrische modellen.

Hierdoor hoeven verzekeraars geen lastige vragen meer te stellen aan huiseigenaren, ben jij ervan verzekerd dat de juiste waardes gebruikt worden en is de afgegeven herbouwwaarde betrouwbaar waardoor verzekeraars een garantie tegen onderverzekering kunnen afgeven.

Wel zo’n veilig gevoel toch?

Pagina delen