Waarom het van belang is jouw data compleet en actueel te hebben

Veel processen leunen op data. Denk hierbij onder andere aan processen met voorraadbeheer, marketing die leunt op data van gebruikers en het voorspellen van trends.

Het zal je niet onbekend zijn dat data ook binnen de verzekeringswereld een grote rol speelt. Data over ziektekosten, auto’s en woningen bijvoorbeeld. Hierbij kunnen gegevens inzicht geven in trends, maar is data ook van belang in portefeuilles bijvoorbeeld.

Bepaalde gegevens bepalen tenslotte de premiehoogte, en wanneer de gegevens die bekend zijn onjuist of onvolledig zijn, kan de afgegeven premie onjuist zijn. En dat heeft dan onder andere weer invloed op bijvoorbeeld garantie tegen onderverzekering of dat een concurrent dezelfde verzekering voor een andere prijs kan aanbieden aan jouw klant.

Kortom, het hebben van volledige en actuele data is belangrijk.

Nu zijn er meerdere wegen om juiste en actuele data te verkrijgen.

Zo kan je dit aan de (potentiële) klant vragen, maar hierbij loop je het risico dat het aanvraagproces te veel stappen en/of onduidelijkheden bevat en jouw klant naar de concurrent stapt.

Je kunt gebruik maken van openbare bronnen, maar vaak kun je hier maar een klein beetje informatie halen en zul je een andere manier moeten vinden om data aan te vullen.

Je kunt zelf een heel proces optuigen waarin je data onttrekt uit bronnen en hier waardevolle analyses uit trekt.

Of je kunt gebruik maken van bedrijven die bepaalde diensten bieden om dit proces uit handen te nemen.

Infofolio biedt de mogelijkheid om je gehele woonportefeuille (of een deel ervan – bijvoorbeeld op prolongatiedatum) te voorzien van nieuwe en actuele waardes.

Actuele data opvragen kan bij individuele aanvragen handig zijn, maar door consolidatie in de verzekeringsmarkt kan het ook zijn dat je te maken krijgt met overgenomen portefeuilles die verouderde of incomplete data bevatten. Of er kan bijvoorbeeld er sprake zijn van oude producten die binnen het collectief omgezet moeten worden naar nieuwe. Dan is het opschonen van jouw data in bulk een mooie oplossing om snel en eenvoudig jouw data up-to-date te hebben.

Het digitaliseren en verbeteren van interne processen, helpt jouw organisatie om producten en diensten te kunnen blijven leveren op hoog niveau. Door procesoptimalisatie kun je jouw klant beter bedienen en stel je jouw medewerkers in staat tijd te besteden aan zaken die ertoe doen.

Tot slot kan actuele data je ook inzicht geven in jouw financiële vragen, bijvoorbeeld:

  • Welke verzekerde sommen staan in de boeken?
  • Is een wijziging daarvan aan te raden en welke financiële gevolgen brengt dat met zich mee?

Financiële analyses kunnen helpen bij het nemen van strategische besluiten of om continu inzicht te hebben in jouw portefeuille.

In de Adresscanner Pro zit een functionaliteit die jouw data in bulk verrijkt. Doordat je dit gehele proces in bulk kunt laten uitvoeren, levert het je enorm veel tijdswinst op en belast je jouw werknemers minder.

Deze tool helpt je om grote woonportefeuilles te verrijken met volledige en actuele opstaldata én betrouwbare en geïndexeerde herbouw- en inboedelwaarde indicaties per adres.

Meer weten over deze functionaliteit? Neem contact met ons op!

Pagina delen