Verzekeringsbranche

NIBE-SVV verzorgen door heel Nederland trainingen en opleidingen voor mensen die werkzaam zijn bij banken, verzekeraars en effectenbedrijven. Samen met NIBE-SVV Opleidingen‎ zet Infofolio een post HBO opleiding Informed Datadriven Insurance in de markt.

Post HBO Informed Datadriven Insurance

Dat de verzekeringsbranche steeds meer gebruikmaakt van data is bekend. Minder bekend is op welke manieren data verkregen wordt en wat de invloed daarvan is op huidige en toekomstige acceptatie-, schaderegelings- en marketingprocessen. Deze opleiding biedt je de basis voor het ontwikkelen en uitvoeren van een succesvolle datastrategie. Je verdiept je in risico's, marktkansen en -ontwikkelingen. Daarnaast raak je bewust van de mogelijkheden van data in relatie tot de wet- en regelgeving en het menselijk gedrag. Zo maak je ook met je verzekeringsbedrijf gebruik van ‘Informed Data-driven Insurance’ waar zowel jij als de klant de vruchten van plukt. 

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor de manager die op basis van data beslissingen neemt en beleid maakt in de verzekeringsbranche. Je werkt bijvoorbeeld als informatie- en innovatiemanager, beleidsmaker, productontwikkelaar, compliance officer, compliance medewerker werkzaam bij een verzekeraar, adviesbedrijf of volmachtbedrijf. Ook als je in je functie te maken hebt met data science en -analyse en je dit gebruikt bij het nemen van beslissingen is deze opleiding interessant voor jou.

Doel en opzet

Samen met andere deelnemers ontdek je op interactieve wijze wat het gebruik van data betekent voor de strategie van je organisatie. Ook leer je hoe je de datastrategie kunt toepassen in de bedrijfsvoering. Zo maak je een vertaalslag van de abstracte begrippen informed data-driven, big data en artificial intelligence naar concrete besluitvormingstoepassingen in je eigen praktijk. Uiteraard houd je daarbij rekening met de kaders van de wet- en regelgeving, data en het menselijk vermogen. Na afloop van deze opleiding kun je verbanden leggen tussen landelijke initiatieven en je eigen praktijk en heb je een basis voor een succesvolle doorontwikkeling van ‘informed data-driven insurance’ binnen je eigen organisatie.

Eerstvolgende startdatum: 

  • 27 september 2023

 

Klik hier voor meer informatie over de Post HBO-opleiding Informed Datadriven Insurance

Opleiding Uitgelicht: Post HBO Informed Data-driven Insurance - opleider en deelnemer aan het woord

Verzekeringsbranche
Meer
informatie
over
deze
opleiding?
Mail ons!
Pagina delen